Nu doar alcătuiți o listă. Începe să-l explorezi.

What people should know - but don't - about copy editors

Citiți cu atenție unele lucrări importante și parcurgeți-le pe altele pentru a vă familiariza cu subiectul. Nu citi totul în același ritm. Este ca și cum ai vorbi într-un ton monoton.

Sfat: Ca una dintre > primele sarcini, începeți să asamblați o listă de lectură.

Puteți începe să construiți lista de lectură de îndată ce v-ați lucrare de disertatie ce este hotărât asupra subiectului de bază, chiar înainte de a finaliza propunerea de teză. Dacă știi subiectul tău general până la sfârșitul anului junior, începe atunci. În acest fel, puteți face câteva lecturi de fundal în timpul verii și puteți porni la sol când sosește anul superior.

În al treilea rând, verificați ghidurile de literatură publicate recent. Din nou, un bibliotecar de referință poate ajuta. Unele domenii publică periodic sondaje, cum ar fi Anual Review of Anthropology sau Annual Review of Psychology, în care specialiștii evaluează evoluțiile recente. Pentru istorici, există The American Historical Association’s Guide to Historical Literature, aflat acum la a treia ediție. Este plin de eseuri utile pe diverse teme și perioade, urmate de bibliografii adnotate. (Adnotarea explică ceea ce acoperă fiecare carte și oferă o evaluare a calității și fiabilității acesteia.) Există lucrări similare în alte domenii, cum ar fi The Humanities: A Selective Guide to Information Sources. Aceste ghiduri sunt valoroase în fiecare domeniu; sunt esențiale dacă căutați articole de arhivă, cum ar fi scrisorile personale. Volume precum Informațiile de arhivă a lui Steven Fisher: Cum să le găsiți, cum să le utilizați explică unde sunt originalele și dacă sunt disponibile microfilme sau versiuni electronice. Pentru arhivele americane, cel mai cuprinzător ghid este National Union Catalog of Manuscript Collections, disponibil online de la Biblioteca Congresului la http://lcweb.loc.gov/coll/nucmc/nucmc.html.

În al patrulea rând, priviți cu atenție notele de subsol și bibliografiile din tot ceea ce citiți. Unele sunt foarte amănunțite, enumerand toată literatura relevantă. Puteți împărtăși roadele acestei munci grele, dar numai dacă o căutați.

În al cincilea rând, și cel mai important dintre toate, căutați recenzii de cărți de top. Există două tipuri de bază:

  • Evaluări scurte ale cărților individuale
  • „Recenzii de literatură” mai lungi, analizând tendințele majore și comparând cărțile recente dintr-un domeniu

Nu este greu să găsești recenzii despre cărți individuale. Multe reviste le includ ca un serviciu profesional. Urmăriți aceste recenzii, căutând publicații noi pe tema dvs. Scopul tău principal este să decizi dacă să citești cartea în sine.

cinci moduri rapide de a construi o listă de lectură

Există mai multe comenzi rapide pentru a construi o listă bună de lectură, mici trucuri pe care cei din interior le cunosc și de care puteți profita. În primul rând, identificați cele mai importante reviste academice din domeniul dvs. și urmăriți ultimii ani, căutând articole pe tema dvs. Fiecare domeniu are propriile sale reviste de top. Întrebați-vă consilierul pe care ar trebui să le examinați. Suplimentați asta căutând în baza de date a bibliotecii dvs. Probabil că veți dori să faceți și o căutare generală pe Web, dar aveți grijă de calitatea a ceea ce găsiți. Verificați dacă lucrarea a fost publicată într-un loc de renume.

În al doilea rând, vezi dacă biblioteca ta are un specialist în zona ta. Bibliotecarii de referință sunt o sursă excelentă de sfaturi despre lecturi. Ei știu despre cărți și reviste noi, bibliografii de specialitate și documente primare. La urma urmei, ei sunt cei care le comandă. Mai târziu, pe măsură ce cercetarea dvs. se dezvoltă, ei vă pot arăta cum să solicitați materiale de cercetare de la alte biblioteci.