Οφέλη από το μασάζ στο μωρό σας

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το μασάζ στο μωρό σας. Για παράδειγμα, βοηθά το δέσιμο του γονέα με το μωρό. καθώς επίσης βοηθά στη χαλάρωση των μυών και το πιο σημαντικό, στην ανάπτυξη της ανάπτυξης. Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ ανακαλύφθηκαν μόλις πρόσφατα τις τελευταίες 3 δεκαετίες στη Δύση. Στην Ασία και την Αφρική, τα βρεφικά μασάζ, γίνονται εδώ και αιώνες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα βρεφικά μασάζ μπορούν να γίνουν σε νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς ή σε ειδικές κλινικές που λειτουργούν υπό την εθνική υπηρεσία υγείας.

Το μασάζ είναι ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας με ένα μωρό. Ο γονέας ή ο φροντιστής που κάνει το μασάζ στο μωρό θα έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη φροντίδα του μωρού καθώς και μασάζ στο σπίτι στη σχέση μαζί του λόγω των μασάζ που του κάνετε.

Το μασάζ των μωρών βοηθά επίσης τον γονέα και τον φροντιστή να κατανοήσουν ακόμα περισσότερο τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες του μωρού. Για παράδειγμα, σε μερικά μωρά δεν αρέσει να τα γαργαλάνε ή δεν επηρεάζονται, ωστόσο κάποια το λατρεύουν πραγματικά. Το μασάζ στο μωρό σας θα βοηθήσει επίσης να χτίσετε μια σταθερή και θετική σχέση με εσάς και το μωρό σας.

Το μασάζ στα μωρά βοηθά επίσης στην ενίσχυση των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των μυών τους. Το μασάζ βοηθά επίσης στην καταπολέμηση κοινών παθήσεων που εμφανίζονται στα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού. Επίσης, έχουν γίνει αμέτρητες μελέτες για το μασάζ μωρών και πώς επηρεάζει τη ζωή του μωρού όταν μεγαλώσει. Διαπιστώνουν ότι τα μωρά που είχαν περισσότερη σωματική επαφή (με μασάζ, κουβαλούσαν, τα χειρίζονταν απαλά, θήλαζαν, έπαιζαν και ούτω καθεξής) έδειξαν περισσότερη συμπόνια, ενσυναίσθηση και συνεργάστηκαν περισσότερο με τους άλλους όταν έφτασαν στην ενήλικη ζωή τους.

Οφέλη από το μασάζ ενός μωρού για τον γονέα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το μασάζ ενός μωρού έχει πολλά οφέλη για το μωρό. ωστόσο έχει πολλά οφέλη και για τον γονιό. Για τη μητέρα, το μασάζ ενός μωρού αυξάνει τα επίπεδα προλακτίνης. Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στην παραγωγή μητρικού γάλακτος. Ονομάζεται επίσης μητρική ορμόνη. Το μασάζ ενός μωρού μπορεί να σας κάνει να ερωτευτείτε το μωρό σας.

Φροντίστε να προσέχετε τη γλώσσα του σώματος του μωρού σας. Τα μωρά, ειδικά τα μικρά, δεν μπορούν να σας πουν αν νιώθουν άνετα ή άβολα. Όταν κάνετε μασάζ στο μωρό σας, προσέξτε πώς αντιδρούν στον τρόπο που αγγίζετε ή ασκείτε πίεση.

Εάν φαίνονται σαν να είναι χαλαρά, ήρεμα ή ακόμα και χαρούμενα, συνεχίστε να κάνετε μασάζ με τον τρόπο που κάνετε μασάζ. Ωστόσο, αν μοιάζουν σαν να πονάνε ή να νιώθουν άβολα, κάντε ελαφρύτερα τα μασάζ σας. Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να αναπτύξετε βασικές γονικές δεξιότητες (να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος των παιδιών σας και να κατανοείτε τι σημαίνει).

Τέλος, το μασάζ ενός μωρού βοηθά και ως θεραπεία για το στρες για τον γονέα. Έχουν διεξαχθεί μελέτες σε γονείς που κάνουν συχνά μασάζ στα μωρά τους και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουν μειωμένα επίπεδα στρες. Επίσης, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το να έρθετε σπίτι και να κάνετε μασάζ στο μωρό σας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας. Όχι μόνο μειώνει το άγχος σας, αλλά σας βοηθά να επανασυνδεθείτε με το μωρό σας. Για το μωρό, είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του (μητέρα/πατέρας) και όταν βγείτε έξω, το μωρό σας πιθανότατα θα παρατηρήσει ότι έχετε φύγει και θα αρχίσει να σας λείπει.