Μύθοι Τραυλισμού και Λογοθεραπεία

Όσον αφορά τους μύθους που τραυλίζουν, τους έχουμε ακούσει όλους. Όχι μόνο δεν μας αρέσουν επειδή είναι μύθοι, αλλά πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να ασχοληθούμε συγκεκριμένα με το καθένα. Ορίστε λοιπόν…

Μύθοι για τον τραυλισμό

Μύθος: Όσοι τραυλίζουν δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο εκείνοι που δεν τραυλίζουν.

Πραγματικότητα: Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση μεταξύ του τραυλισμού και της ευφυΐας. Υπάρχουν πολλοί γιατροί, δικηγόροι και καθηγητές κολεγίων που τραυλίζουν.

Μύθος: Οι άνθρωποι τραυλίζουν επειδή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τους κάνει νευρικούς.

Πραγματικότητα: Ο τραυλισμός δεν προκαλείται σε καμία περίπτωση από νευρικότητα. Θα ήταν επίσης μεγάλο λάθος να υποθέσουμε ότι όσοι τραυλίζουν είναι κατά κάποιο τρόπο πιο επιρρεπείς στο να είναι πιο φοβισμένοι, νευρικοί, ανήσυχοι ή ντροπαλοί από εμάς τους υπόλοιπους.

Μύθος: Μιμούμενοι κάποιον που τραυλίζει ή βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που τραυλίζει συνέχεια τραυλίζοντας μπορεί να «πιαστεί».

Πραγματικότητα: Τίποτα δεν θα μπορούσε κλειδαρασ αγια βαρβαρα να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς αιτίες του τραυλισμού. Οι ερευνητές βλέπουν ενδείξεις που υποδεικνύουν το οικογενειακό ιστορικό / γενετική, τη νευρολογική ανάπτυξη και το περιβάλλον του παιδιού, συμπεριλαμβανομένης της δυναμικής της οικογένειας, ως πιθανές αιτίες. Φαίνεται ότι όλες οι διατριβές παίζουν κάποιο ρόλο στην εμφάνιση του τραυλισμού, αλλά σε αυτό το σημείο είναι ακόμα ασαφές από πού ακριβώς προέρχεται.

Μύθος: Ένα άτομο που τραυλίζει μπορεί να ελέγξει τον τραυλισμό του παίρνοντας μια βαθιά ανάσα πριν μιλήσει ή σκεπτόμενος τι θέλει να πει πριν μιλήσει.

Πραγματικότητα: Το να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας αυτές τις στρατηγικές όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει τον τραυλισμό πολύ χειρότερο. Μια καλύτερη απάντηση είναι να ενθαρρύνετε ένα άτομο που τραυλίζει όντας υπομονετικός ακροατής και στη συνέχεια διαμορφώνοντας την αργή και καθαρή ομιλία.

Μύθος: Ο τραυλισμός μπορεί να οφείλεται στο άγχος!

Πραγματικότητα: Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τον τραυλισμό, δεν υπάρχει αλήθεια στον μύθο ότι τον προκαλεί. Όπως αναφέρθηκε ήδη, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αιτία του τραυλισμού, αλλά το άγχος δεν είναι ένας από αυτούς.

Μύθος: Ο τραυλισμός είναι ανίατος.

Πραγματικότητα: Μιλάς και βλέπεις ανθρώπους στην τηλεόραση και ακούς ανθρώπους στο ραδιόφωνο κάθε μέρα που έχουν τραυλίσει κάποια στιγμή στη ζωή τους. Πιθανότατα ο λόγος που δεν τους ακούτε πλέον να τραυλίζουν είναι επειδή έχουν συνεργαστεί με έναν εξουσιοδοτημένο λογοθεραπευτή, λαμβάνοντας λογοθεραπεία για να ξεπεράσουν τον τραυλισμό τους σε σημείο που δεν είναι πλέον σκέψη ή ανησυχία.